Thursday Talk - Get up and be happy from the beginning

Det sgu dejligt at tjene sine egne penge

Det er over et år siden jeg sidst havde et decideret arbejde, og det arbejde var nok det mest seriøse jeg nogensinde har haft – bortset fra nu selvfølgelig. Dengang arbejdede jeg i en bager og havde faste timer hver uge ved siden af gymnasiet, jeg stoppede dog efter nogle måneder. Jeg kunne ikke rumme arbejdet i mit trætte gymnasiehovede, når jeg samtidig gik og havde tanker om at droppe ud. Jeg hadede at gå i skole, jeg var træt, irriteret, synes det hele var noget lort og det sagde mig ikke en skid pga. de mange ligegyldige fag vi skulle have i 2.g. Altså ærligtalt hvad helvede skal jeg bruge oldtidskunskab til. Gymnasiet er så sindssygt gammeldags at det er til at brække sig over – jeg var ikke fan. Men jeg gennemførte og det er jeg stolt af, selvom det var som modstander af hele systemet.. og jeg fik da nogle rigtig gode minder med på vejen. Jeg fortryder ikke jeg fik en studentereksamen, for den gav mig gode minder og venskaber med på vejen og jeg lærte at kende mig selv på en helt anden måde, meeeen jeg fortryder nok at jeg tog STX og ikke HHX.

Jeg har altid fået den laveste SU da jeg var studerende, endnu en ting jeg er modstander af. Hvorfor skal min SU afhænge af mine forældres indkomst, det jo ikke ensbetydende med at jeg får flere ting af dem – men hvorfor skal jeg egentlig overhovedet have SU i gymnaiset. Jeg skal jo ikke investere i bøger som på universitetet? Men jeg nød da godt af dem, det var dejligt staten betalte for mine caféture og byture, nu hvor jeg jo størstedelen af gymnasietiden ikke selv tjente penge. Jeg prøver ikke at lyde næsvis, jeg siger bare sandheden.

Anyways, jeg arbejde jo som vikar nu og jeg synes det er fedt at indtaste mine timer og løn i excel hver gang jeg kommer hjem og se antallet stige hver gang jeg har haft en vagt (ja jeg er typen der holder styr på mine timer og den løn jeg er berettiget hver måned).
Pengene skal jo gå til opsparingen til mine fremtidige planer, men indimellem bruges de da også på lidt sjov her og der, ingen tvivl om det.
Jeg elsker følelsen af at jeg selv har tjent de penge, det er fedt at vide og jeg tænker langt mere over hvad jeg egentlig bruger mine penge på. Står jeg med en kjole jeg super gerne vil eje tænker jeg altid “hmm det er jo 3 timers løn, er den virkelig det værd?” Sådan tænkte jeg sgu aldrig dengang jeg var på SU, jeg skulle jo ikke lette røven overhovedet, jeg vidste der kom 922kr ind på kontoen hver måned uanset hvad.

Alt i alt, så er det sgu bare fedt at tjene sin egne penge, lige nu har jeg nærmest vagter hvér dag, men til tider kunne jeg da godt bruge en dag midt i ugen med 12 timers Netflix, haha, men nu sætter jeg jo bare mere pris på weekenderne igen, før var hver dag en form for weekend.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thursday Talk - Get up and be happy from the beginning