Hvad gør protein supplementer egentlig ved kroppen og er de nødvendige? (part 2)

Hvad gør protein supplementer egentlig ved kroppen og er de nødvendige? (part 3)

Du kan læse part 1 lige HER og part 2 HER

Så hvilke protein supplementer er egentlig okay og uden alt det skjulte sukker, spørger du måske nu?
Jeg har testet det jeg har haft liggende herhjemme. Det BCAA fra Bodylab som jeg indtager har 0g fedt, kulhydrat og sukker. Man kan spørge sig selv hvordan det så kan smage så godt og sødt? Kigger du på næringsdeklarationen som vi i part 1, fik af vide i tandlæge foreningens gode råd at vi skulle gøre, så indeholder denne BCAA altså – og hold fast for nu bliver det teknisk:

  • l-leucin. a-aminosyre og den mest almindelige forekommende aminosyre i proteiner. Den er vigtigt i opbygningen af muskulaturen.
  • I-isoleucin. En af de 20 aminosyre som findes i næsten alle proteiner. Æg, kylling, svinekød, sojabønner, hytteost, mælk, cashewnødder og korn er rige kilder til isoleucin.
  • l-valin. a-aminosyre der findes naturligt. Valinkilder er hytteost, fisk, fjerkræ, jordnødder, sesamfrø og linser.
  • emulgator (solsikkelecithin). Sorry men det kan jeg slet ikke forklare hvad er, men det fremstilles i hvert fald bl.a. fra sojabønner og æggeblommer.
  • inulin. Kostfiber.
  • surhedsregulerende midler (æblesyre, natriumbicarbonat). Æblesyre = den ingrediens der gør mange madvarer sure og skarpe. Natriumbicarbonat = uorganisk salt der fremstilles naturligt.
  • aromaer
  • limepulver (1%)
  • farve (ammonieret karamel). Kulør.
  • sødestoffer (sucralose, acesulfam-K). Sucralose = sødestof med behagelig og sød smag, søder 650 gange mere end sukker. Acesulfam-K = kunstigt sødemiddel, søder mere end 130-200 end sukker.

Konklusion på denne BCAA jeg vil mene den er god nok set ud fra beskrivelsen af mange af disse fuckt up ord. Der er surhedsregulerende midler i, men jeg vil ikke mene det er en faretruende mængde, set ud fra så mange “naturlige” fødevarer der også er sure/skarpe, men selvfølgelig skal vi tænker over i hvilken grad vi indtager disse fødevarer.

Uden at vi skal gå alle disse ultra-fremmede ord igennem igen og gøre indlægget længere end højst nødvendigt, vil jeg også konkludere at Women’s Best Slim Body Shakes, Women’s Best Way Protein, Bodylab’s Whey 100, IdealFit’s Ideallean BCAA, Idealfit’s Ideallean Protein shake, VPX’s Zero Carb pulver, MyProtein Impact Whey Protein og MyProtein BCAA er godkendte supplementer, i hvert fald i min verden da de ikke indeholder skjult sukker eller er produkter, der er mere syreholdige end så mange andre fødevare.

En ting du skal være opmærksom på er at der i meget at det proteinpulver du køber i udlandet er fundet doping. Det er derfor mest sikkert at købe dansk proteinpulver, fx fra Bodylab eller MyProtein, eller i hvert fald købe proteinpulver af de store kendte firmaer hvis du absolut ikke vil handle med danske forhandlere, og tjek for en sikkerhedsskyld op på ingredienserne i produktet og hvad folk skriver om produktet på nettet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad gør protein supplementer egentlig ved kroppen og er de nødvendige? (part 2)