My favorite apps

San Francisco – city guide

Jeg er stor San Francisco fan – jeg synes det er en fuldstændig fantastisk by, der har sindssygt meget at byde på tourist mæssigt og så er den gudesmuk bare sådan generelt.
Jeg har været der af flere omgange, både på ferie med min familie og også boet der i en 3-4 måneders tid da jeg var 16-17 år gammel og jeg skal faktisk over og besøge dem jeg boede hos i juni måned – jeg glæder mig helt sindssygt.
Der hvor jeg boede var dog lidt uden for San Francisco på den anden side af Golden Gate Bridge (den røde bro du ser i Hollywoodfilm), men jeg tog da ind til midtbyen nogle gange mens jeg boede der og føler derfor også jeg kender til mange af de steder man bare bør se når det er man er der. Så her får i min must-see liste over San Francisco?

Og jeg beklager altså på forhånd, men nogle er billeder er enormt gamle – helt tilbage fra 2011 på min første ferie derovre da jeg var 13-14 år gammel, så nogle billeder er ikke i den bedste kvali. Jeg havde ikke ligefrem det bedste kamera dengang og jeg gik heller ikke rigtig op i at tage billeder på daværende tidspunkt.

Lombard Street (the “crookedest” street in the world)

Du kan ikke tage til San Francisco uden at opleve Lombard Street – altså tanken om ikke at opleve det når man er i San Francisco gør mig næsten sur? Dette var et af mine absolut favorit attraktioner og jeg føler lidt at jeg bare skal køre ned af Lombard Street bare én gang, hver gang jeg besøger byen – det er en tradition nu.
Nå ja forresten, Lombard Street er en lille gade som er ufattelig stejl og snoet – det er vist den mest snoede vej i hele verden og så er der også en fantastisk udsigt når man kører ned ad den.

Union Square 

Hvis du er til shopping så er Union Square the place to be. Det er her alle de fede butikker ligger – ofte også dem som ruinerer din pengepung?

Ferry Building Marketplace & Ferry Plaza Farmersmarket

En fantastisk bygning og som tilbyder en masse lækre boder med lokale produkter og friske råvarer fra lokale bonder. Det er super lækkert og bygningen har desuden udsigt lige ud til havet.

Japanese Tea Garden

Hvis du vil have fornemmelse af du er et kort visit forbi Japan, så er Japanese Tea Garden helt sikkert noget du skal besøge. Det er en smuk lille park og den er enormt hyggelig at gå rundt i.

Victorian Houses i Pacific Heights 

Lad os se bort fra hvordan jeg så ud som 16-17 årig…..
Men i hvert fald – de Viktorianske Huse i Pacific Heights er noget du SKAL opleve når du er i SF. Byen er jo kendt for de huse!! Og se nu hvor smukke de er og deres beliggenhed er fuldstændig amazing.
Jeg ved ikke om dette er noget jeg har bildt mig selv ind eller om jeg har fået det fortalt, men jeg mener det er noget med at ejerne af husene skal bruge enormt mange penge på at vedligeholde husene pænt og de må vidst heller ikke bare male huset i en anden farve uden at have drøftet det med nabolaget først – men igen, jeg er ikke 100% sikker på det er er rigtigt, så hæng mig ikke op på det.

Coit Tower

Historien omkring det her tårn med den mest fantastisk udsigt er vist noget med en ung pige der blev maskot for brændvæsnet, men mere kan jeg simpelthen ikke huse, jeg ved bare det er et rimelig kendt spot i SF. Men historien om tårnet er sikkert nævnt i en guidebog om San Francisco.

Fisherman’s Wharf & Pier 39 søløver 

Det er underligt jeg ikke har flere billeder af det her sted, jeg har kun af søløverne som ligger og soler sig i området… Men det her er et rigtig “gøglersted” og en kæmpe turistattraktion, så pas på med lommetyve.
Pier 39 er det her sted med forlystelser og forbundet til søløverne der ligger og flader ud ved havnen som er forbundet til Fisherman’s Wharf, hvis jeg ikke husker helt forkert? Fisherman’s Wharf er egentlig bare en mole med en masse turist og souvenirboder og restauranter.
Jeg husker faktisk ikke det her område særlig godt og da slet ikke uden mine billeder, men det er i hvert fald en stor turistattraktion, så tag et smut forbi.

Alcatraz Island 

Alcatraz er et nedlagt fængsel som blev brugt til de mest farlige og berygtede forbrydere da det var umuligt at flygte – det ville være umuligt at svømme fra øen og ind til San Francisco pga. hajer, strøm og isende koldt vand, alligevel siges det at der var 2-3 fangere som klarede det, men den historie har jeg ikke lige fulgt op på.
Bl.a. har Al Capone, Robert Stroud og James J. Bulger siddet fængslet der, hvis de navne siger dig noget?
Det var et rimelig hardcore fængsel hvor man ikke havde krav på særlig meget, man skulle gøre sig fortjent og hvis de f.eks. kom op af slås kunne deres seng blive taget fra dem. Det var en kæmpe oplevelse at se fængslet og jeg vil virkelig gerne opleve det igen.
Der findes forresten en rigtig god film baseret på Alcatraz, der hedder Escape From Alcatraz med Clint Eastwood.

Sporvogne

Mens du er i byen, hvorfor så ikke tage en tur med de berømte sporvogne? Det er så hyggeligt og en sjov oplevelse med alle de stejle bakker.

Marin County & Angel Island State Park 

Tager du bilen over Golden Gate Bridge kommer du til Marin County – der hvor de rige og kendte ofte har hus eller sommerhus. Det er et mega lækkert og smukt område og mens du er der, kan du lige så godt tage færgen over til Angel Island og vandre op på toppen af øen for den mest fantastiske udsigt over San Francisco og omegn.

Golden Gate Bridge & Fort Point

Du skal enten gå, cykle eller køre over Golden Gate Bridge når du er der, det er noget man bare skal. Broen er jo berømt og med i så mange Hollywoodfilm! Og mens du er i nærheden kan du lige så godt tage et smuk forbi Fort Point som ligger lige under broen på San Francisco siden. Fort Point er et oplagt sted til hvis du skal skyde outfitbilleder/instabilleder med en fed location. Jeg ved faktisk ikke hvad historien bag fortet er – jeg har aldrig fået undersøgt det…

Chinatown

De fleste ved godt hvad Chinatown er og det kræver derfor ikke en længere forklaring – det er et område som er rent kinesisk og det kan i den grad ses på udsmykningen og butikkerne. Det er sjovt og anderledes lige at tage et smut forbi det.

Transamerica Pyramid 

Gid jeg havde et bedre billede af det, men ellers må du google dig til det.
Det er en yderst kendt bygning i SF pga. dens facon og fordi det er byens højeste bygning.

San Francisco Symphony Orchestra 

Den eneste grund til jeg oplevede San Francisco’s symfoniorkester var faktisk fordi at den ene af pigerne hos den familie jeg boede hos, skulle på skoleudflugt og på magiskvis fik jeg nasset mig med på udflugten, haha. Men det var skam også sjovt at opleve, det er normalt ikke rigtig noget jeg gør mig i, det der klassiske musik og meget kulturelle halløj i form af museer og sådan, det gider jeg normalt ikke.

Hvad bør du ellers opleve i San Francisco? 

Desværre har jeg ikke fået taget billeder af alle stederne man bare bør opleve når man er derovre, så nu nævner jeg dem bare lige, så I ved det også skal på jeres liste. Haight-Ashbury, det er et område i San Francisco der er særligt kendt for dets historie med hippie-kulturen og det kan i den grad stadig ses. Det er et helt fantastisk område i San Francisco. Castro, endnu et nabolag i San Francisco man bare skal opleve mens man er der. San Francisco er jo særligt kendt for dens historie omkring homoseksuelle og dette er altså de homoseksuelles område – det er helt fantastisk! Golden Gate Park – det er egentlig “bare” en park, men det er nydelig og stor park, så den er værd lige at tage et smuk forbi. Baker Beach, en smuk strand der giver mulighed for at se Golden Gate Bridge fra en helt anden vinkel. Finansiel District, høje bygninger og lækre shoppingmuligheder – behøver jeg sige mere? Muir Woods, jeg ved ikke om du nogensinde har hørt om de her KÆMPE – og jeg mener virkelig KÆÆÆMPE træer – som ligeledes indimellem er hule eller har sprækker så store at man kan gå ind i dem? Anyways det er de træer og stedet man kan få lov til at opleve dem ligger lige lidt for San Francisco. Det skal helt bestemt opleves.
Noget jeg aldrig selv fik oplevet var en kamp med San Francisco Giants i AT&T Park – det skulle vidst være en kanon oplevelse, så det er måske også værd at tilføje på listen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My favorite apps