Historien om togvennen

Stop whining, start doing

Jeg har i lang lang tid gerne ville opbygge muskelmasse, men samtidig også nedsætte min fedtprocent. En relativ svær kombi at opnå på samme tid – dog ikke umuligt.

Noget der virkelig har generet mig er min fedtprocent. Den skal ned. Ned med over 10% faktisk. Ikke fordi jeg ligger over det jeg “må”, men fordi jeg ligger over det jeg vil.
Min bedste form var dengang jeg blev student for 2 år siden, og jeg vil rigtig gerne i den form igen, dog med en del mere muskelmasse, for det var nu ikke fordi min muskelmasse var særlig pralende dengang, tværtimod.
For 2 år siden var jeg motiveret og jeg nåede alt det jeg ville i min hverdag, især min træning, fordi jeg var motiveret. Men siden min operationen i november 2017 er det gået nedadbakke. Jeg har kun taget på faktisk, og det irriterer mig grænseløst, for jeg er  utilpas i min krop. Altså jeg hviler slet ikke i den lige nu – og det er ikke fordi fedtprocenten ikke viser det tal jeg ønsker, det er fordi spejlet ikke viser det spejlbillede jeg ønsker.

Jeg har beklaget mig pænt meget over det, de sidste par måneder. Det har af og til fyldt så meget at bare det at gennemføre en hverdag har været svært.
Jeg er typen, der hader folk, der beklager sig over noget, og så samtidig ikke gør noget ved det. Men jeg har været den type et godt stykke tid nu og jeg hader mig selv for det.
Jeg spiser sundt og træner, men når vi så når hen sidst på ugen er motivationen opbrugt og jeg fylder mig med junk og slik resten af ugen. Det har ikke gjort godt for formen, i hvert fald ikke når man vil ned i fedtprocent. Til gengæld har jeg opbygget godt med muskelmasse de seneste måneder og det er jo mega fedt.
Men for at jeg kan hvile mere i mig selv igen, er jeg nødt til at cutte ned. Fedtprocenten skal ned, kroppen skal ændres så spejlbilledet er acceptabelt for MIG og konditallet skal øges. Det er ikke bare udseendet jeg ønsker at ændre, det er også min form, – mindre indre sundhed.

Det er ret vigtigt for mig at understrege at det her ikke er en kur. Det handler om at ændre livsstil. En livsstil, der kan holdes i længden. Det handler om generel sundhed. Det at spise sundt og motionere. Det handler ikke om at forbyde bestemte fødevare. Det handler om at spise alt med måde. Altså overall set at leve sundt og træne og have en aktiv livsstil ved siden at min “deciderede” træning. Hvis det giver mening?
Lige nu føler jeg mig bestemt ikke sund. Jeg kan tydeligt mærke forskel i min krop når jeg lever sundt og når jeg ikke gør.

Jeg er et meget utålmodigt menneske, så når jeg ikke ser resultater efter kort tid, kaster jeg håndklædet i ringen, hvilket er SÅ dumt, for det er de færreste, der ser resultater efter en uge – altså.. det er jo faktisk totalt urealistisk. Utålmodigheden er derfor klart min største udfordring og der hvor jeg skal holde mig selv i ørene. Men jeg er simpelthen så miserable over min form lige nu, at så jeg håber dén følelse kan slå min manglende utålmodighed om kuld….Selvom jeg dog virkelig har været typen, der mange gange har sagt “nu er det nu”…….MEN, nu ER det altså NU! Jeg håber også lidt at det at jeg nu fortæller jer om det her på bloggen, kan hjælpe mig med at være tro mod min livsstil og ikke endnu engang kaste håndklædet i ringen.

Imorgen har jeg tænkt mig at tage mål på kroppen med centimetermålebånd og tage formbilleder af mig selv og så tager jeg ned i fitnesscenteret for at få målt fedtprocent, vægt, muskelmasse, osv. Det at kunne sammenligne med billeder er en rigtig god idé, for billeder lyver aldrig, det kan vægten derimod nemt gøre.

Jeg vil selvfølgelig gerne holde jer opdateret omkring hvordan det går med den her livsstilsændring, både via instagram og bloggen – især via instastories.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Historien om togvennen