Om at tage til influencer event uden at kende en sjæl

Tænk på dette når eksamensnervøsiteten rammer

Det er nu ikke fordi jeg står og bliver student i år, det blev jeg for 2 år siden, men jeg lå ikke lige inde med andre billeder, der havde relevans ift. emnet og indlægget er egentlig også både til de kommende studenter og til dem, der skal til eksamen på videregående uddannelser.

Ligesom rigtig mange andre går jeg også til eksamen lige nu. Jeg har aldrig været god til eksamener, jeg bliver så hammer nervøs og stresser over det flere dage op til. Jeg har indimellem nærmest kunne knække mig af ren nervøsitet.

Jeg skal op på onsdag og efter den eksamen har jeg sommerferie. Jeg har de sidste par dage været utrolig nervøs. Jeg har haft svært ved at huske simple ting og jeg har haft funky mave, det har føltes lidt som en karruseltur i maven. Jeg behøver vel egentlig ikke forklare hvordan en nervøsitetsmave føles, det kender de fleste nok i en eller anden grad? På en måde føles det lidt som en “forelskelsesmave”😂

I nat har jeg sovet sindssygt dårligt. Jeg er vågnet flere gange med mareridt om kæmpe brølere og fejl jeg har lavet i den skriftlige del, som jeg skal op og forsvare på onsdag, om det er rigtigt, ved jeg ikke før på onsdag når det går løs.
De første fra mit studie skulle op idag, jeg skal op den 2. sidste dag. At nogle af mine veninder har været oppe i dag har nok også gjort mig ekstra nervøs, både fordi jeg er nervøs på deres vegne, men også fordi at jeg om under 48 timer står i præcis samme sted som dem.

Men så slog tanken mig. Det er jo ærligtalt bare en eksamen. Ja, den kommer til at stå der når jeg er færdiguddannet, men det er et kæmpe I-landsproblem at jeg går her og stresser og gejler mig selv op over en eksamen. Der findes folk der kæmper med det der er værre. Min eksamen gælder ikke liv eller død. Jeg har et godt liv, jeg bestemt ikke kan klage over selvom jeg somme tider gør det. En uønsket karakter til en eksamen skal og kan simpelthen ikke ødelægge min livsglæde. Fred vær med det hvis jeg kun lige består med 02, jeg har gjort mit bedste og mere kan jeg ikke gøre. Selvfølgelig vil jeg altid kæmpe for topkarakteren, men man skal aldrig sætte næsen op efter noget stort, for så bliver man kun skuffet. Jeg kæmper for 12, men det er ikke noget jeg regner med eller forventer.

Det handler om at ændre sit mindset fra at tænke ‘åh nej nu skal jeg ind og præstere, og hvad nu hvis de slagter mig med spørgsmål’ til at tænke ‘jubi, nu skal jeg ind og vise dem hvad jeg har arbejdet på, det glæder jeg mig til og hvis de stiller en masse spørgsmål er det fordi de vil forstå guldkornene og deltajerne omkring hvad det er jeg har arbejdet på’.

Du dør ikke af en eksamen, tværtimod.

Tænk positivt og vend alle de negative tanker om.
Google eventuelt fixed vs. growth mindset, det er blandt andet noget jeg har haft om på E-design og efterfølgende studeret mere omkring i min fritid, fordi jeg synes det er så hamrende interessant og sigende. Det er i den grad noget som har hjulpet mig og fået mig til at se anderledes på tingene her i livet.

 

Held og lykke til jer alle med jeres eksamener! ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at tage til influencer event uden at kende en sjæl