"Tolerance" findes ikke i ordbogen anno 2019, men det gør "ego"

En snak om min længste periode uden motivation til træning

Jeg har altid elsket at træne. Styrketræning har været mit frirum og jeg har altid været så enormt lettet og glad efter en træning. Selvfølgelig har jeg haft perioder hvor motivationen til at træne ikke har været der, men jeg har enten fået det gjort alligevel eller holdt en pause fra træning i en uges tid og så er motivationen automatisk stille og roligt kommet tilbage igen. Jeg har i hvert fald altid nydt træningen alligevel når jeg så fik slæbt min krop afsted selvom motivationen ikke var der, Men sådan har det ikke været denne gang. Motivationen til træning har været ikke-eksisterende lige siden februar og jeg har ikke 5/10 gange ikke været glad og lettet efter træning hvis jeg fik slæbt min krop ned i fitten trods manglende motivation.
Jeg har “altid” trænet 5 gange om ugen men jeg er i gennemsnit maks kommet afsted 3 gange om ugen de sidste mange måneder. Nogle uger har været bedre end andre og der har jeg fået klaret mine 5 træningener i ugen, men de fleste uger vil jeg gætte på det har været en 3-4 gange – og nogle uger mindre.

Det har irriteret mig grænseløst, for udover min manglende motivation har min krop også ændret sig en del. Jeg har tidligere nævnt at jeg stod i mit livs bedste form da jeg blev student i 2017 og motivationen var i top den gang.
Så kom min operation i november 2017 og siden da er det kun gået nedadbakke. Jeg måtte de første uger ikke træne og da jeg så endelig måtte begynde at træne igen var motivationen væk og jeg begyndte at spise vanvittig meget slik og junk og jeg tog ikke så overraskende selvfølgelig på af den livsstil.
Jeg fik smidt det meste igen henover sommeren, men var stadig ikke i nærheden at kroppen som da jeg blev student.
Lige nu ligger jeg et godt sted imellem kroppen fra da jeg tog på efter min operation og kroppen sidste sommer efter jeg havde tabt mig lidt igen.

Jeg har forsøgt mig med forskellige træningsrutiner for at få motivationen igen. Jeg har forsøgt at ændre i mit oprindelige træningsprogram, kører en mere HIIT baseret træningsrutine, kører nogle af de gamle programmer jeg har været på som coaches har udarbejdet til mig og jeg har forsøgt ikke at have en plan som jeg skulle holde mig til og istedet bare gå på Instagram og fx kører en af Becca Sills træningsvideoer, så jeg på den måde ikke var så låst i træningen og bare kunne lave lige præcis de øvelser jeg følte for. Det med bare at gå på Instagram og finde nogle øvelser hjalp for en stund, men motivationen er røget igen og jeg føler nu at jeg er nødt til at skulle tilbage på noget fast, men jeg har brug for noget helt nyt. Jeg kan ikke selv lave mig et program denne gang, for jeg ender altid med at skrive mange af de samme øvelser på programmet fordi jeg er kæmpe fan af dem og det gider jeg IKKE igen. Jeg tror der skal noget HELT NYT til for at jeg kan få min motivation igen. Jeg har derfor valgt igen at abonnere på appen Fitplan og tænker jeg fra imorgen vil starte på Melissa Alcantara’s Built Aesthetics program.

 

Jeg vil i dette indlæg også gerne lige ind på at jeg ikke er på kur. Der er intet, der er forbudt ift. fødevarer og jeg må og skal ikke slå mig selv i hovedet over ikke at komme i træningscenteret en dag eller to selvom det var planen, for hvis jeg gjorde det, ville det ikke være en livsstil og dette ER en livsstil. Jeg forsøger at finde en livsstil jeg kan opretholde i mange år. Jeg havde en god livsstil i gymnasiet, men tiderne har ændret sig og jeg lever et helt anderledes liv nu herinde i Kbh og det skal jeg lige finde mig til rette i, før jeg igen finder min livsstil og fitnessstien, der passer til denne nye livsstil of mine.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Tolerance" findes ikke i ordbogen anno 2019, men det gør "ego"