Jeg har ikke været god ved min krop og mit sind

Budapest guide

Det er efterhånden en måned siden at jeg er kommet hjem fra Budapest, men nu er det her ENDELIG. Budpest guide indlægget. Hvad skal du se og hvor skal du spise? Det gør jeg dig klogere på i indlægget her.

Steder du skal opleve

Fisherman’s Bastion
Kæmpe oplevelse hvis det er udsigten over smukke Pest-siden du er ude efter og selve bygningerne er også bare en oplevelse i sig selv. Jeg følte lidt jeg var med i en Disneyfilm, det kunne godt ligne noget fra en Disney prinsessefilm😂

Chain Bridge
Man har ikke været i Budapest hvis ikke man har gået over denne bro, den er jo et ikon for Budapest😉

Parlaments bygningen
En af de flotteste bygninger jeg nogensinde har set. Specielt med lys på. Altså den SKAL bare opleves. 

Operahuset
Jeg boede ved siden af operahuset, men jeg var kun lige inde og se det hurtigt. Det var ikke højest på min prioriteringsliste, må jeg nok indrømme. 

Skoene ved Donau floden
Dette monument gjorde virkelig indtryk på mig og min familie og jeg googlede en masse informationer efter at vi havde besøgt det, fordi det simpelthen bare er så vanvittig tragisk, men også interessant at høre om. At Nazister har fået jøderne til at stå der på kanten af bredden til Donau floden og skudt dem så deres døde kroppe røg ned i vandet og blev båret væk er strømmen, er så rammende og meningsløst og det gør særligt ondt når man ser børneskoene… 

Sejltur på Donau floden
Også en skøn oplevelse, men gør det om aftenen, så du får set parlamentsbygningen med lys på. 

Matthias Church
Utrolig flot kirke, der helt klart at værd at tage forbi hvis man elsker detaljer i arkitektur. 

Heroe’s Square
En plads, der er meget sjov at se og hvor man kan tage nogle ret fede billeder. 

St. Stephen’s Basilica
Den her kirke er populær, den burde du klart se om morgenen for at få gode billeder uden for mange mennesker på, for der er sindssygt mange mennesker her så snart turisterne er stået op. 

Szechenyi Baths
Det er en oplevelse uden lige at tage i en af Budapest’s mange spa. Altså det er et most når man er der. Selv tog vi i det største og mest kendte. Omgivelserne er mega flotte og der er helt latterligt mange små kilder inde i selve bygningerne.
Et godt tip er at tage derhen tidlig morgen eller sen aften – der er mindre mennesker. 

Central Market Hall
Hvis du kender torvehallerne er dette lidt ala det samme. Det er en fin oplevelse, men det er klart det sted jeg ville prioritere mindst hvis dagene er godt proppede med ting du skal se på din ferie. 

Buda Castle
Kæmpe kæmpe oplevelse. Sindssygt flot og sjovt at se. Det er enormt. 

Szimpla Kert
Hvis Christiania havde en torvehallerne ville det se sådan ud. Det er et foodcourt men i de mest hipster/flippede omgivelser. Det er utrolig sjovt at opleve. 

Hop on/Hop Off bus
Kæmpe anbefaling her fra. Vi tog en 3 dages billet mener jeg og hvor en billet til en af deres mange spa steder også var med i prisen. Vi brugte busserne utrolig meget til at komme rundt til de steder, der lå langt fra hinanden og det var også skønt at kunne komme på sådan en bus når benene var godt trætte af at gå. Jeg faldt sågar i søvn et kort øjeblik på en af busserne😂

Steder du skal spise (eller i hvert fald bare opleve)

New York Cafe
Her kommer du primært for at opleve stedets vanvittigt flotte omgivelser. Maden er ikke prangende, den er dog heller ikke så dyr, derimod er drikkelsen utrolig dyr.. (pro tip: bestil bord på forhånd). 

Mazel Tov
Jeg var af min ene roomie blevet anbefalet dette sted. Vi nåede desværre kun at drikke en kop kaffe der, da det var sidste dag inden vi skulle ud at flyve, men jeg har hørt maden skulle være kanon. I hvert fald er det værd at tage derhen bare for omgivelserne skyld, for der er SÅ hyggeligt. 

Langos Papa
Langos er en traditionel ungarsk ret – den skal smages. Jeg var ikke kæmpe fan, men jeg går meget op i at man skal smage traditionelle retter når man besøger et andet land. Vi tog på Langos Papa, da det lå lige i nærheden, da vi besluttede os for at smage det og det var faktisk et udemærket sted. 

Petrus Restaurant
Er der noget Budapest er kendt for er det Michelin til ingen penge og er det det som du er på jagt efter skal du tage herhen. Betjeningen er fantastisk og maden er spot on til ingen penge. Altså det er så sindssygt lækkert. Og hvis du vil, kan du faktisk spise din mad inde i den Citroën 2CV, der holder parkeret inde i selve restauranten (pro tip: bestil bord på forhånd)😉

Bamba Marha Burger Bar
Sindssygt lækre burgers. Det må være Budapest’s svar på Københavns Gasolin burgers. Her skal du simpelthen spise en burger!!! 

 

En ting jeg ikke fik set var House of Terror, men jeg gad super godt have oplevet det.

2 kommentarer

  • Dejlige tips til mit næste besøg i byen – jeg var også helt læst væk af byens skønhed da jeg var afsted for tre år siden 😀 Vi fik en massage i det smukke spa-center, sejlede også på floden, besøgte byens Zoo og spiste mit livs bedste (og billligste) michelin-måltid på Costes, som mine favorit oplevelser 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har ikke været god ved min krop og mit sind